LUO Studio’s Longfu Existence Experience Centre can be dismantled and reused

This real-estate sales center in China’s Henan province includes a wooden structure created by architecture firm LUO Studio to be easily adapted or dismantled.

Situated in Puyang County, the Longfu Lifestyle Experience Center was commissioned simply by an eco-farm operator participating in property advancement, who required an area to target customers chasing a green way of life.

It was essential that it had been sustainable and built from organic materials, to complement his corporate identity.

Given the brief lifespan of typical real-estate sales centers in China, LUO Studio also attempts to create a structure for that may be used in other ways, rather than limited by its primary function.

Using Mies van der Rohe’s Crown Hall in the Illinois Institute of Technology in Chicago because a model, the Beijing-based architects devised a modular structure, made up of models that could be created from just three components.

The modules take the type of “clustered columns”, inspired by the shape of trees. These could be applied individually or coupled with others “exactly like Lego bricks”

“The clustered column was divided into five segments” the architects explained. “Underneath part of every clustered column is usually in the form of a normal polygon. These lengthen upward from underneath and type a square outside advantage.”

The effect is a building which can be easily extended, reduced, or completely dismantled and rebuilt elsewhere.

The small bases of these columns supply the building its preferred versatility because they create a generally open-plan interior.

Currently, the floor is a multifunctional space made up of a variety of furniture, ideal for big events or little meetings.

On the first floor is a mezzanine gallery framed by glass balustrades. Here, tables are designed into the columns.

LUO Studio expectations the project will problem the commonplace interiors of the sorts of product sales centers, which is referred to as “wasteful and complicated”.

The building also integrates building services into its structure.

By protruding from the roofing, the columns twice as light wells to lessen dependency on artificial light, as the plant and provider rooms are grouped right into a single area on the west part of the building.

LUO Studio isn’t the initial practice to make use of timber to create an adaptable building framework.

The wooden framework of a Japanese home by Akasaka Shinichiro Atelier allows its owners to adopt the bottom floor, while BIG’s 79 & Park apartment block is split into units that induce a flexible and inexpensive building.